TROFEE

Gaea Schoeters

Hunter White leeft voor de jacht op groot wild: in die ultieme krachtmeting met de natuur voelt hij dat hij leeft. Maar als hij naar Afrika vertrekt om een neushoorn te schieten, de laatste van de Big Five die hem nog ontbreekt, geeft het lot de jacht een andere wending. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt. Is er nog een weg terug?

Trofee is een ode aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika.

Voor de covers van hun boeken werkt Querido omzeggens altijd met Gert Dooreman, dé grafische koning der boeken, maar alle typografische keuzes binnenin en het hele zetwerk komt geregeld naar mij. Gaea en ik werken vaak samen, en we delen de liefde voor conceptuele juistheid en voor typografische details.
Om sommige paragrafen met een belangrijke wissel in tijd, ruimte of actie van elkaar te scheiden, zoek ik altijd naar een gepast symbool. In ‘Meisjes, moslims & motoren’ was dat *) een ster en een maan. Voor Trofee verzon ik een kogel, maar het moest wel de juiste zijn. Hoe minuscuul ook, hij stond er, de T-rex-kogel voor groot wild van een .577 Nitro Express-geweer. Geen hond die het merkt, die gekke miertjes van ontwerper en schrijver, maar toch.

Trofee scoort inmiddels overal. Lees meer op Gaea Schoeters’ website, beluister en bekijk interviews, of koop het boek hier.

Technische gegevens

Auteur : Gaea Schoeters
Uitgeverij Querido Fosfor, 2020
Taal : Nederlands
Ontwerp omslag : Dooreman
Ontwerp binnenpagina’s : Trui Hanoulle

Paperback
224 pagina’s
21,5 x 13,5 cm
ISBN : 978 90 214 2388 3
Prijs : € 20.00
Ook als e-book verkrijgbaar