HOLLE HAVEN

Music theater (2021)


Tijdens de eerste quarantaine schreef Gaea Schoeters voor het project Besmette Stad van De Buren een adaptatie Paul Van Ostaijens gelijknamige gedicht Holle Haven.
In de maanden daarna transformeerde die tekst tijdens een co-creatie met pianiste Lies Colman, mezzo Els Mondelaers & componist Annelies Van Parys tot een soort slam 2.0 voor stem, mezzosopraan en prepared piano. Door spoken word samen te brengen met hedendaags klassiek wilden ze de grenzen van het genre aftasten en oprekken.
Fotograaf Sébastien Van Malleghem trok nachtelijk Antwerpen in en vertaalde de muziek naar film. En nu tekent regisseur Sjaron Minailo voor de finale stap en brengt al deze elementen samen tot een staged performance die een beeld schetst van de impact van de pandemie op ons leven.
Van de eenzaamheid van gescheiden geliefden tijdens de quarantaine tot het abrupte stilvallen van toerisme en economie, van alleen moeten sterven tot de onstilbare huidhonger en de opgehokte verlangens.


Concept & co-creation : Annelies Van ParysGaea SchoetersEls MondelaersLies Colman
Staging : Sjaron Minailo


A production of the collective in co-production with Muziektheater Transparant, Studio Minailo & Concertgebouw Brugge, with the support of Stad Antwerpen and i.c.w. deBuren and Letterenhuis

Photography of the performance : Trui Hanoulle


[ read more here (in Dutch) ]