DIGGERS – Een kleine Groote Oorlog

Gaea Schoeters

Vijfentwintigduizend euro. Om alle restanten van de Eerste Wereldoorlog op een akker in de Westhoek te laten verdwijnen. Natuurlijk weigert archeoloog Arne Overstijns de opdracht. Tot zijn doctoraatsbeurs plots wordt ingetrokken. Samen met twee jeugdvrienden begint hij te graven. Wanneer de vette klei zijn geheimen prijsgeeft, komen ook de verborgen agenda’s boven. Met elke spadesteek schuiven de morele grenzen op. En dan doen ze de vondst van hun leven. Meteen daarna valt de eerste dode.

Een verhaal dat graaft in de geschiedenis van Flanders Fields en flirt met de Groote Oorlog, daarbij de hormonenmaffia, een jaloers lief en nog wat andere onfrisse slapende honden wekt, om dan, met een kleine omweg langs Hitler en Stalin terug te keren naar de essentie: de mens, zijn drijfveren en de onwaarschijnlijke draagwijdte van één stommiteit.

Lees meer over Diggers op Gaea Schoeters’ website.
Het eerste hoofdstuk lezen? Download het hier.

Van Diggers werd ook een straffe trailer gemaakt, starring Reinhilde Decleir, Stefaan Degand, Hendrik van Doorn, Jeroen Van der Ven, Thomas Janssens, en… ook mijn zus en ik (de dode soldaat) en mijn neefje Anakin Ameele die toen pasgeboren was ! Diggers wou ook een film worden, en wie weet… gebeurt dat nog.

Technische gegevens

Auteur : Gaea Schoeters
Uitgeverij Manteau, 1ste druk 2011, 2de druk 2012
Taal : Nederlands
Ontwerp omslag en binnenpagina’s : Trui Hanoulle
Foto omslag : Marjan Sterckx

Paperback
608 pagina’s
21,5 x 14 cm
ISBN 978 90 223 2621 3
Prijs : € 21,95