DIGGERS

Trailer voor het boek van Gaea Schoeters (2011)


Voor Diggers, een kleine Groote Oorlog, het boek van Gaea Schoeters, werd ook een trailer gemaakt, starring Reinhilde Decleir, Stefaan Degand, Hendrik van Doorn, Jeroen Van der Ven, Thomas Janssens, en… ook mijn zus en ik (de dode soldaat) en mijn neefje Anakin Ameele die toen pasgeboren was ! Diggers wou ook een film worden, en wie weet… gebeurt dat nog.

Het verhaal van het boek

Vijfentwintigduizend euro. Om alle restanten van de Eerste Wereldoorlog op een akker in de Westhoek te laten verdwijnen. Natuurlijk weigert archeoloog Arne Overstijns de opdracht. Tot zijn doctoraatsbeurs plots wordt ingetrokken. Samen met twee jeugdvrienden begint hij te graven. Wanneer de vette klei zijn geheimen prijsgeeft, komen ook de verborgen agenda’s boven. Met elke spadesteek schuiven de morele grenzen op. En dan doen ze de vondst van hun leven. Meteen daarna valt de eerste dode.

Een verhaal dat graaft in de geschiedenis van Flanders Fields en flirt met de Groote Oorlog, daarbij de hormonenmaffia, een jaloers lief en nog wat andere onfrisse slapende honden wekt, om dan, met een kleine omweg langs Hitler en Stalin terug te keren naar de essentie: de mens, zijn drijfveren en de onwaarschijnlijke draagwijdte van één stommiteit.

Cast
Katharina : Reinhilde Decleir
Franky Catrysse : Stefaan Degand
Arne : Jeroen Van der Ven
Pieter : Thomas Janssens
Martin : Hendrik Van Doorn
dode soldaat : Sabien/Trui Hanoulle
baby : Anakin Ameele

Regie : Daniel Lambo

Camera :
Filip Feremans
Norman Baert
Gino De Baudringhien

Klank : Willem Lecoutere
Montage : Bert Jacobs
Scenario : Gaea Schoeters

Soundtrack :
Pieter-Jan Van de Berghe
Selien Hoessen
Little Elmo

Fotografie van ‘the making of’ : Trui Hanoulle


Lees meer over het boek bij book design.
De trailer zelf staat onder de foto’s.